Eerlijk eten duurt het langst
InspiratieWe weten allemaal hoe belangrijk catering is op je event. De liefde van de eventbezoeker gaat door de maag, zeggen wij wel eens. Een goed event is óók een feestje en bij feest hoort lekker eten. Als je gasten hebben gesmuld, gaan ze met een positief gevoel naar huis.
Wij willen daar graag nog iets aan toevoegen, Niet alleen heerlijk eten, óók EERLIJK eten kan net dat beetje extra geven aan jouw bijeenkomst. Laat je gasten merken dat er is nagedacht over de impact die je maakt met de menukeuze.
Bijvoorbeeld door een locatie te kiezen waar je uit eigen tuin eet. Ook zijn er eventlocaties die eten zo veel mogelijk lokaal inkopen, dan heb je er vaak nog een mooi verhaal van een teler of bierbrouwer bij.
Of je kiest voor een (gedeeltelijk) plantaardig menu. Wist je dat door op één dag vlees te vervangen door een vega variant, je 26% uitstoot van CO2 en 19 liter water per persoon bespaart? Voor een event met bijvoorbeeld 500 bezoekers bespaar je ruim 1000 kilo CO2!
Gelukkig is het (h)eerlijk eten bij onze Locaties met Meerwaarde(N) dik in orde. We lichten er een paar voor je uit:
Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeurs werkt er hard aan om in 2030 de meest duurzame organisator en facilitator van beurzen en evenementen in Europa te zijn. Met de eigen keukens in een glansrol. Want doordat al het eten voor de 5 verschillende Jaarbeurs locaties uit eigen keukens komt, kan Jaarbeurs zorgen voor een uitzonderlijk cateringaanbod. Eten dat kraakvers en ‘uit het seizoen’ is, culinair spannend, vernieuwend, lokaal is ingekocht en een verhaal met zich meebrengt. Met deze verhalen geef jij je event een bijzondere touch!
Het aanbod in het vernieuwde foodbook is voor een groot deel vegetarisch, Jaarbeurs streeft naar 50 tot 90% vegetarische catering. Desgewenst zijn er ook voldoende vegan opties. Als klant heb je hier veel te kiezen. Wat je ook kiest, je doet het goed. Je krijgt hier het beste dat de omgeving te bieden heeft op je bord, waarbij ook de biodiversiteit wordt beschermd. Dat smaakt voortreffelijk.
Ook over zaken rondom de catering is goed nagedacht. Door de slimme keukenapparatuur is er steeds minder voedselverspilling. Als er materialen nodig zijn om eten op te dienen of te verpakken, worden circulaire materialen gebruikt.
Duimen omhoog voor Jaarbeurs, die kwaliteit, grote volumes en duurzaamheid hand in hand laat gaan.
Fort Pampus – Muiden (Amsterdam)
Fort Pampus is een natuurbeleving en dat geldt zeker ook voor het eten. Voor events gebruiken ze groenten, kruiden, paddenstoelen en eetbare bloemen uit de eigen tuin. Als het in het seizoen is natuurlijk, want dat is hier een belangrijk principe. En lokaal, wat hier dan ook écht lokaal is. Brood wordt gebakken om de hoek, er is Pampuskaas en zelfs heus Pampusbier. Niet alles groeit op het eiland natuurlijk. Ingrediënten van kleine, lokale producenten worden naar het eiland gevaren, waar de chef-kok ze verwerkt tot smaakvolle, stoere gerechten. Dutch Cuisine heeft Pampus benoemd als ambassadeur van ‘Biodiversiteit op je Bord’. Een logische beloning, want met de keuze van ingrediënten zorgt Pampus dat de biodiversiteit behouden blijft én verassen ze hun gasten met bijzondere en hoogwaardige gerechten. Eilandeten heet dat hier. Samen de wereld beter happen, is het idee. Wij zijn voor.
Maar niet te veel eten van al dat lekkers hoor, want voor je het weet… lig je voor Pampus.
Foto van Eiland: Jaap Burggraaf
Barones/Het Ruim/geWoonboot - Amsterdam
De waterlocaties De Barones, Het Ruim en De Gewoonboot liggen allemaal in Amsterdam Noord en werken met een en het hetzelfde cateringconcept. Hier wordt gekozen voor duurzaam en eerlijk eten. Waar mogelijk biologisch, lokaal en met respect voor de natuur geproduceerd. Vanuit die duurzame visie serveren ze vooral vegetarisch eten. Maar: er is bij eerlijk eten niet alleen aan de natuur gedacht, ook de menskant krijgt de volle aandacht. In de catering wordt gewerkt met verschillende leveranciers die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werk en opleiding bieden. De lunch wordt bijvoorbeeld verzorgd door Restaurant Freud, waar mensen met psychische kwetsbaarheden werkervaring opdoen. Ook bij kleine ingekochte producten is met zorg een aanbieder gekozen. Zelfs de geserveerde koekjes helpen mee aan social return. Ze zijn gebakken door mensen met een beperking. Door je vergadering op een van deze locaties te organiseren, draag je bij aan een wereld met meer kansen voor iedereen. Dat geeft een extra lekkere nasmaak aan je vergadering!
De Utrechter, cateraar van Social Impact Factory - Utrecht
De catering van Social Impact Factory wordt verzorgd door De Utrechter, het restaurant bij hen in het pand. Sociaal en duurzaam staat bij hen centraal. Bij de Utrechter vind je lokale producten terug op je bord. Wat dacht je van hun huisgemaakte focaccia brood of heerlijke zwamcijsjes? Deze smakelijke snacks zijn gemaakt van oesterzwammen die gekweekt zijn op eigen koffiedik: een mooi voorbeeld van circulaire catering! Geniet daarnaast van een heerlijke limonade, gemaakt door de fruitslagers van de Roze Bunker. Eten en drinken is een sociale aangelegenheid en daar maken ze bij De Utrechter serieus werk van. Voor elke liter water die geserveerd wordt, zorgt partner Made Blue dat een veelvoud daarvan beschikbaar komt in landen die dat nodig hebben.
De Utrechter en Social Impact Factory zijn trots op Utrecht en laten samen het sociale en duurzame gezicht van de stad zien.
The Colour Kitchen - Utrecht
De keuken van The Colour Kitchen is vers, lokaal, duurzaam en divers. Verse en voedzame brood, huisgemaakte soepen, duurzame taart en fairtrade koffie zijn hier heel gewoon. De diversiteit en originaliteit van gerechten hangt samen met de vele culturen die The Colour Kitchen koks met zich meebrengen. Dit is een sociale onderneming. In de keuken van The Colour Kitchen zijn de afgelopen jaren honderden mensen geholpen en begeleid naar een betaalde baan. ‘No social waste’, is hier de missie. In deze buitengewoon professionele evenementenlocatie krijgen mensen met een horecahart en nieuwe kans, doen ze skills en zelfvertrouwen op. In elk bord eten dat hier op tafel komt schuilt een flinke portie empowerment. Je gasten verlaten het pand na een bijeenkomst niet alleen met een volle maag maar ook een warm hart.