DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
6
2
5
Cultuur, Natuur

Fort Pampus werd aan het einde van de 19e eeuw aangelegd als sluitsteen van De Stelling van Amsterdam en kent een roerige geschiedenis. 

Eind jaren '80 besloot een aantal Muiders het eiland en het fort te bevrijden van het verval en in oude glorie te herstellen. Door de Stichting Pampus, de vele bezoekers en de evenementen die er georganiseerd kunnen worden, blijft dit unieke stukje cultuurhistorie behouden.

Maar er is meer... Pampus is op een duurzame manier zelfvoorzienend. Een grote moestuin op het eiland voorziet de keuken van het Paviljoen van verse groentes en kruiden. Ook vind je op Pampus zonnepanelen, een kleine windmolen en een grote biovergister, die groenafval omzet naar gas. Er is zelfs een kleine waterstofcentrale. Ingredienten die niet gekweekt kunnen worden op het eiland, komen allemaal uit de buurt. En binnenkort wordt gestart met de bouw van een nieuw Paviljoen, dat meer energie gaat opleveren dan het gebruikt.

Een historische plek én een circulaire gemeenschap in het klein!
Muiden

Forteiland Pampus

Locatie met meerwaarde Forteiland Pampus in Muiden
Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_3Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_8Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_23Moestuin forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuurForteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_18Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_2Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_4Moestuin forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_3Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_9Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_10Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuurMoestuin forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_2Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_11Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_12Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_13Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_14Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_15Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_16Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_17Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_22Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_5Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_6Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_7Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_19Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_20Forteiland pampus locatie met meer waarden voor natuur en cultuur_21

Waarom boek je Forteiland Pampus?

  • Het eiland is een prachtig voorbeeld van een circulaire economie in het klein.
  • Het is een unieke historische plek, waar iedereen wel een keer geweest wil zijn.
  • Het varen, de natuur en het eilandgevoel.... 
  • Je kunt er van alles organiseren en je bent écht even weg van de bewoonde wereld.
Vraag vrijblijvend beschikbaarheid of een offerte aan, dat kan ook voor meerdere locaties tegelijk! Bij elke aanvraag bij een Locatie met Meerwaarde(n) worden goede doelen gesteund.
Locatie met meerwaarde Forteiland Pampus in Muiden

Midden in het IJmeer, vlak voor Amsterdam, ligt een uniek stukje cultuurhistorie. Pampus is aangelegd als onderdeel van de Stelling van Amsterdam om de vaargeul Pampus te verdedigen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee. Nu is het een geliefde  toeristische attractie, waar je ook fantastische events kunt organiseren.

Want wat kan er eigenlijk niet op dit eiland met zijn buitenruimtes, fort, bunkers en horecapaviljoen? Zolang jouw bijeenkomst past bij de natuurwaarden en de cultuurhistorie van het eiland, kun je je fantasie de vrije loop laten. Een bedrijfsfeest in festivalsfeer, originele productpresentaties, vergaderingen met een teambuildingcomponent of een sfeervol diner, bedenk het maar!

Voor Pampus liggen

Het team van Pampus Events heeft jarenlange ervaring met de organisatie van evenementen op deze unieke locatie. Zij helpen je bij het realiseren van je ideëen. Want de organisatie van een vlekkeloos evenement op een onbewoond eiland dat een half uur van de kust ligt is toch net even anders dan anders! Meerdere dagen op het eiland verblijven? Ook dat kan geregeld worden, je gasten overnachten dan op (zeil)schepen die voor Pampus liggen.

Grote én kleine bijeenkomsten bij Fort Pampus

Er zijn verschillende ruimtes op het eiland die je kunt gebruiken. Ook is het mogelijk om de Fortgracht te overdekken en een podium te bouwen. Maar ook voor kleine bijeenkomsten zoals vergaderingen, heisessies of brainstormen met je team, is Forteiland Pampus een fantastische plek. Gebruik de veerdienst vanuit Muiden naar het eiland, of laat je gezelschap ergens anders opstappen en start met een mooie vaartocht.

Unieke beleving bij Fort Pampus

Op Forteiland Pampus geef je jouw gasten een unieke beleving. Maak deze compleet door sportieve activiteiten te organiseren op het eiland, de natuur te beleven of inspiratie op te doen als het gaat om circulariteit en duurzaamheid. En natuurlijk vertel je iets over de geschiedenis, of combineer je jouw evenment met een bezoekje aan het museum.

Culinair genieten uit eigen tuin

Pampus gaat voor volledige zelfvoorziening, geïnspireerd door het verleden van het eiland. Toen moesten ze in oorlogstijd iedereen van eten kunnen voorzien. Die historie zit verweven in hun hedendaagse culinaire visie. Ze benutten de tuinen op het eiland maximaal, waar het hele jaar door groenten, kruiden en eetbare bloemen groeien. Een enthousiast team van moestuiniers staat garant voor verse en duurzaam geteelde ingrediënten. Met een slim moestuinplan is er altijd iets te plukken, juist ook onbekende soorten, van pronkbonen tot truffelaardappelen en ananasmunt. 

 

Adresgegevens

Forteiland Pampus Herengracht 67 1398AD Muiden Provincie Noord-Holland

Zaalcapaciteit Forteiland Pampus

(theateropstelling)
Centuriokamer: 5 (normaal) / 2 (bij 1,5m)
Piratenkamer: 12 (normaal) / 4 (bij 1,5m)
Paviljoen Oost: 30 (normaal) / 10 (bij 1,5m)
Waterbassin: 30 (normaal) / 10 (bij 1,5m)
Plein: 80 (normaal) / 25 (bij 1,5m)
Paviljoen: 100 (normaal) / 35 (bij 1,5m)
Fortgracht, overdekt: 100 (normaal) / 35 (bij 1,5m)
Tuin: 150 (normaal) / 50 (bij 1,5m)
Binnenfort, geheel: 180 (normaal) / 50 (bij 1,5m)
Volledig Forteiland: 500 (normaal) / 50 (bij 1,5m)

Prijsindicatie Forteiland Pampus

Er zijn zo veel verschillende mogelijkheden, dat een prijsopgave altijd op maat is.

Opladen elektrische auto

Nee