DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
6
2
5

Bij deze locaties eet je uit eigen tuin

Inspiratie

Misschien ben je al eens begonnen met het kweken van je eigen groenten, zoals tomaten of bonen, in je tuin of zelfs op je balkon. Of misschien ben je voorzichtig gestart met een klein kruidentuintje. Dan weet je hoe uitdagend het kan zijn om een moestuin te beginnen. Je moet weten wanneer je moet zaaien, welke grond het beste is, en hoe je de planten moet verzorgen. Dat betekent water geven, geduld hebben, en blijven verzorgen totdat je eindelijk iets kunt oogsten. Dit alles vereist discipline, veel aandacht, en nog meer liefde.

Daarom is het zo indrukwekkend dat sommige van onze locaties, ondanks hun drukke agenda vol evenementen, ook een uitgebreide moestuin onderhouden. Deze plekken zijn zo gepassioneerd over goed eten dat ze ervoor zorgen dat de ingrediënten zo vers en biologisch mogelijk zijn wanneer ze op je bord belanden.

En die tuinen? Die zijn vaak een lust voor het oog. Het is heerlijk om tijdens een pauze door de tuin te wandelen en te zien wat er allemaal groeit. Kun je de verse basilicum al ruiken?

Forteiland Pampus - Muiden

Dit eiland ligt ‘voor Pampus’ bij Amsterdam. Je gaat erheen met de boot. Op zichzelf al een feest! Forteiland Pampus gaat voor volledige zelfvoorziening, geïnspireerd door het verleden van het eiland. Toen moesten ze in oorlogstijd iedereen van eten kunnen voorzien. Die historie zit verweven in hun hedendaagse culinaire visie. Ze benutten de tuinen op het eiland maximaal, waar het hele jaar door groenten, kruiden en eetbare bloemen groeien. Een enthousiast team van moestuiniers staat garant voor verse en duurzaam geteelde ingrediënten. Met een slim moestuinplan is er altijd iets te plukken, juist ook onbekende soorten, van pronkbonen tot truffelaardappelen en ananasmunt. Niets gaat verloren, elke oogst wordt tot het laatste blaadje benut. Zo leer je dat bieslookbloemetjes niet alleen mooi, maar ook onwijs lekker zijn. En dat gefrituurde preikontjes een verrassend knapperige snack zijn. De koks van Pampus zijn echte foodies en constant aan het experimenteren om je smaakpapillen te verrassen. De tof ingerichte eventruimte is precies de goeie plek om nieuwe eet-ervaringen op te doen.

Buitenplaats Doornburgh - Maarssen

Buitenplaats Doornburgh is prachtig gelegen in het hart van Nederland, aan de kronkelende rivier de Vecht. Hier komen natuur, architectuur en kennis samen. Je vindt er een indrukwekkend achttiende-eeuws landhuis en een voormalig klooster, gebouwd in de kenmerkende Bossche School stijl.
De buitenplaats runt een eigen eigen moestuin, die je vindt tussen het klooster en de Vecht. Hier groeien verschillende koolsoorten, snijbiet, chioggiabiet, courgette en eindeloos veel verschillende kruiden, allemaal van eigen bodem! De Doornburgh cateraar en chef koken volgens de moderne principes van de kloosterkeuken. Ze gebruiken lokale producten, gaan voor pure smaken en koken duurzaam. Alles wordt gebruikt, van kop tot staart en van pit tot schil. Dankzij de eigen moestuin gaan de ingrediënten rechtstreeks van tuin naar tafel. Hier ervaar je zuiverheid in alles.

Van Rossums Stadshotel - Woerden

Stadshotel Woerden, gevestigd in het historische Arsenaal uit 1762, vormt het hart van de middeleeuwse binnenstad van Woerden. Dit rijksmonument is niet alleen een hotel, maar ook een culinair paradijs met een unieke visie, ontstaan uit de duurzame droom van de oprichters. Ze wilden producten van hun eigen ecologische boerderij aanbieden in hun hotel, restaurant en vergaderlocatie Van Rossum. Op hun boerderij, gelegen in het groene hart van Nederland, pasten ze permacultuur toe en verbouwden ze kruiden en groenten, naast het produceren van biologisch vlees.

Hoewel de boerderij en Stadshotel Van Rossum tegenwoordig aparte entiteiten zijn, leeft de oorspronkelijke visie voort. De ambiance in het hotel is een perfecte balans tussen gezellig en luxueus, toegankelijk en intiem. Recht tegenover het hotel vind je de vergaderruimte, een rustige plek met een intieme sfeer die zich uitstekend leent voor afzondering en ook beschikt over een dakterras. Hier kun je genieten van de heerlijke streekproducten van Van Rossum.

Het ethos van Stadshotel Woerden blijft onveranderd: een warm welkom voor iedereen met een voorliefde voor duurzaamheid en lokale, pure lekkernijen. Als dat klinkt als jouw soort plek, dan voel je je hier ongetwijfeld thuis.

 

Meer nieuws
Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.