DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
6
2
5

Meer waarden in tijden van Corona, deel 1

Nieuws 1-4-2020

Voorlopig kunnen er geen bijeenkomsten worden georganiseerd. We zouden jullie graag willen vertellen hoe uniek en inspirerend onze locaties zijn. Wat ze allemaal voor je event kunnen betekenen en welk bijzonder verhaal ze hebben te vertellen. Maar eigenlijk is dat nu even allemaal niet relevant.

Wel zien we links en rechts allerlei mooie gestes en initiatieven langskomen van locaties. Het past natuurlijk heel goed bij Locaties met Meerwaarde(N) om een maatschappelijke bijdrage te leveren in deze crisistijd. Komende tijd willen we deze verhalen met je delen.

Rozet bezorgt boeken

Vorige week zijn ze in Arnhem aan een proef begonnen met de Rozet Afhaalbieb. Meer dan 150 leners hebben ze al blij kunnen maken met verrassingspakketten.
Iedereen die behoort tot een kwetsbare doelgroep en graag boeken wil lezen, kan een beroep doen op Rozet. Voor hen bezorgen ze boeken gratis aan huis.

Doneren aan het Rode Kruis

De collega's uit de werkplaatsen van Madurodam hebben de kasten opgeruimd en brachten 1.800 handschoenen, 200 werkschorten en 50 paar overschoenen naar het inleverpunt voor beschermingsmiddelen van het Rode Kruis. Want alle kleine beetjes helpen!

Werken in Drenthe

De vergaderruimte van Dwingelderheem staat ongebruikt. Veel mensen werken momenteel vanuit huis. Soms met de kinderen en dat kan best hectisch zijn. Daarom heeft Dwingelderheem besloten de vergaderruimte als flexplek gratis aan te bieden. Er staat een potje waar je wat geld in mag stoppen voor gas en licht maar dit is geen verplichting. De voorwaarde is dat er één persoon tegelijk zit en dat je gezond bent uiteraard. Wil je er gebruik van maken dan mag je een WhatsApp bericht sturen (06-460 986 87)

Online cultureel programma

Metaal Kathedraal is de plek van omdenken en het onmogelijke mogelijk maken. Dus ook in deze tijd van Corona. Daarom bieden ze een interactief online programma, dat mensen tot denken zet.
Wat betekent dit virus? Wat heeft dit voor impact op ons leven en bestaansrecht? Hoe blijven we gezond? Hoe gaan we met elkaar het tij keren? Geeft dit ons het perspectief om het oude denken, doen en laten te kantelen?
Als culturele ecologische broedplaats en evenementenlocatie neemt de Metaal Kathedraal het voortouw om te informeren en te verbinden. Kijk hier voor het programma.

Vergaderen voor Tanzania doet er alles aan om iedereen in het Afrikaanse land te waarschuwen en te informeren over het virus. In Nederland kunnen we het nieuws goed volgen, dit is in Tanzania niet het geval.

Heel veel dank voor jullie inzet en verhalen! Ben je ook een Locatie met Meerwaarde(N) met een verhaal, laat het ons weten door hieronder een reactie te plaatsen of te mailen naar info@locatiesmetmeerwaarde.nl.

 

 

Meer nieuws
Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.