DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
3
6
6

Cult locaties, als het een beetje alternatief mag zijn

Inspiratie

Millennials worden ook wel de ‘festivalgeneratie’ genoemd. Het is dan ook niet zo gek dat tegen de tijd dat deze jongeren de arbeidsmarkt op kwamen, zakelijke evenementen wat losser van stijl werden.

Vanwege de krappe arbeidsmarkt willen bedrijven graag aansluiten bij wat jonge mensen aanspreekt. In het geval van millennials: zingeving, veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, een veilige werkomgeving en authentieke ervaringen. Met hun backpackers-reizen nog vers in het geheugen, komen deze jongeren naar een event omdat ze samen met gelijkgestemden aan iets willen werken dat past bij hun persoonlijke waarden. Met hele goeie koffie natuurlijk, dat dan weer wel.

Een aantal Locaties met Meerwaarde(N) drukt meteen vol op alle juiste knoppen bij deze generatie. Het zijn wat wij noemen de ‘cult-locaties’. Niet de gestileerde locaties die alle veilige keuzes maken in inrichting en toon, maar de locaties die op een missie zijn en niet bang zijn iets oorspronkelijks in de wereld te zetten. Met een knipoog. Precies in de combinatie van het stoere en het grappige schuilt de cult-kwaliteit.

LIEF Amsterdam

In het weekend je favo dj en door de week het event van je werkgever. LIEF Amsterdam heeft vele gezichten voor even zoveel gelegenheden. Jonge mensen voelen zich hier meteen thuis  tussen de grote streetart op muren en kunst van Van Lieshout. Er is veel binnen en veel buiten, met de inrichting van je event kun je alle kanten op. De helikopter op het terrein van LIEF Amstyerdam is een van de vette knipogen van deze locatie. Niks is hier te gek.

Captain Pippi - Amsterdam Noord

De eigenaresse van Captain Pippi had op grond van haar leeftijd ook best als millennial in een bedrijf kunnen gaan werken. In plaats daarvan kocht ze dit oude binnenvaartschip. Ze gaf het schip een tweede leven als event- en vergaderplek, richtte het fotogeniek in met spullen met een verhaal, inclusief gehaakte gordijntjes. Zelf ontwikkelde ze zich tot integratief coach voor individuen en teams. Daarmee is Captain Pippi in Amsterdam Noord een plek waar iedereen zich even compleet kan overgeven aan de deining van het leven, onder leiding van een goede stuurvrouw. Op het schip rondkijken is een beleving op zichzelf. Niets is hier nieuw en toch is het precies goed.

De Groene Afslag - Laren

‘Deze toiletten zijn glutenvrij’. De Groene Afslag is op een duurzame missie, maar kiest ervoor dat altijd gepaard te laten gaan met een lach. ‘Een groen humeur’ noemen ze dat. Onze favoriet: de Mary Servaes kamer. Ja inderdaad, mét schilderij van een zigeunerjongetje met de onvermijdelijke traan.

Tuinhotel Tralala - Vinkeveen (vlakbij Amsterdam)

Caravans, droogmolens, filterkoffie en tuinkabouters aan de Vinkeveense Plassen. Burgerlijke tuttigheid is bij Tuinhotel Tralala zo omarmd dat het cult met een grote C is geworden. In de goed geoutilleerde ruimte voor vergaderen en kleine events staan al die bijzondere kitsch dingen zo mooi bij elkaar gezet, dat het kunst wordt.

Tips

Zeg je festivals, dan zeg je foodtrucks. Maar dan wel met meerwaarde(N)!
Bijvoorbeeld de overheerlijke plantaardige hamburgers van Dutch Weedburger. Of de overheerlijke plantaardige snacks van Bakblik.
Serveer er een drankje bij met een rietje van rijst, van Ecosippers.

 

Meer nieuws
Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.