DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
3
6
6
Mens, Natuur

BlueCity is een circulaire locatie en een creatieve impacthub voor ondernemers die hun reststromen aan elkaar koppelen. Samen bouwen ze aan een wereld waar afval niet bestaat.

Produceren, consumeren en afval weggooien – het is een onhoudbaar systeem. Om op ‘n prettige manier met 10 miljard mensen samen te leven, gaat BlueCity op zoek naar andere oplossingen. Die oplossingen liggen in het sluiten van de kringlopen.

Van koffieprut tot Rotterzwam tot verpakkingsmateriaal. Plastic afval uit de wijk wordt gerecycled tot nieuwe producten voor ín de wijk en fruitafval van de markt wordt door Fruitleather omgetoverd tot een leerachtig materiaal voor bijvoorbeeld tassen.

Allerlei startende ondernemers krijgen een kans in BlueCity. Zo willen ze een voorbeeld zijn voor de circulaire economie in de hele stad Rotterdam.

'Spring in het diepe van deze circulaire locatie!'
Rotterdam

BlueCity

Locatie met meerwaarde BlueCity in Rotterdam
Bluecity je event op de bodem van een tropisch zwembad rotterdamBluecity cinrculaire locatie in rotterdam en duurzame hub_4 1Bluecity circulaire economie 2020november 31Blue city circulaire locatie en impact hub in rotterdam_3Blue city circulaire locatie en impact hub in rotterdam_8 1Blue city circulaire locatie en impact hub in rotterdam_2 1Bluecity cinrculaire locatie in rotterdam en duurzame hub_3 1Blue city circulaire locatie en impact hub in rotterdam 1Bluecity circulaire economie 2020november 36Bluecity circulaire economie 2020december 14 1Blue city circulaire locatie en impact hub in rotterdam_5Blue city circulaire locatie en impact hub in rotterdam_2 1Blue city circulaire locatie en impact hub in rotterdam_4 1Bluecity cinrculaire locatie in rotterdam en duurzame hub 1Blue city circulaire locatie en impact hub in rotterdam_2Blue city circulaire locatie en impact hub in rotterdamBluecity cinrculaire locatie in rotterdam en duurzame hub_2 1Bluecity cinrculaire locatie in rotterdam en duurzame hub_6 1Blue city circulaire locatie en impact hub in rotterdam_7 1Bluecity cinrculaire locatie in rotterdam en duurzame hub_5 1Bluecity cinrculaire locatie in rotterdam en duurzame hub_7 1Blue city circulaire locatie en impact hub in rotterdam_3 1

Waarom boek je BlueCity?

  • Een unieke plek, waar alles in het teken staat van de circulaire, blauwe economie
  • Een ‘out of the box’ locatie: je zult je gasten absoluut verrassen met deze plek
  • Goede mogelijkheden om een hybryde of volledig online event te organiseren
  • Als je event in het teken staat van toekomst, voedsel of circulariteit
  • Het ligt fantastisch aan de Maas, centraal in Rotterdam
  • Uitstekend bereikbaar met OV en parkeer plekken aanwezig.
Vraag vrijblijvend beschikbaarheid of een offerte aan, dat kan ook voor meerdere locaties tegelijk! Bij elke aanvraag bij een Locatie met Meerwaarde(n) worden goede doelen gesteund.
Locatie met meerwaarde BlueCity in Rotterdam

Ooit wel eens van de glijbaan geroetsjt in zwembad Tropicana in Rotterdam? Nu is dit iconische pand aan de Maas een evenementenlocatie. BlueCity staat voor de blauwe economie: een wereld waarin alle grondstoffen worden hergebruikt.

Het is ook de werkplek voor een flink aantal innovatieve startups in de circulaire economie. Het is letterlijk een zwembad vol mogelijkheden. En hoe leuk: in alle ruimtes is nog iets van het oude zwembad terug te zien. BlueCity beschikt ook over een studio, voor het opnemen van een podcast, webinar, talkshow of (video)presentatie opnemen.

Streamen en online events bij Blue City Rotterdam

De Studio ligt in het hart van BlueCity Lab, in de voormalige kleedkamers van Tropicana, Rotterdam, is geluiddicht en beschikt over alle benodigde apparatuur voor hoogkwalitatieve beeld- en geluidsopnames. Verder heeft de Studio een unieke duurzame mycelium-moswand, goed voor de akoestiek en mooi als achtergrond. Liever een neutrale achtergrond? Die creëer je met behulp van de zwarte gordijnen.  
Naast de studio hebben hebben ze ervaring met grotere online events ein het prachtige decor van het voormalig golfslagbad en Balzaal. In deze ruimtes kunnen verschillende set-ups gecreëerd worden waardoor een levendige online show ontstaat.

Meeting in de Skybox van Blue City

De Skybox is de voormalige board room van Tropicana. Deze volledig gerenoveerde ruimte biedt waanzinnig mooi uitzicht over de Maas en Rotterdam, de Willemsbrug en Erasmusbrug. De Skybox is circulair ingericht, met meubels van oude visnetten en tafels van afgedankte meerpalen. Perfect voor vergaderingen. 

Evenement in subtropisch zwemparadijs Blue City

Tijdens een omvangrijke renovatie is het partycentrum van voormalig Tropicana totaal vernieuwd tot conferentieruimte. Dit noemen we nu de Balzaal. Hier kun je tot 200 personen terecht. Het oude zwembad staat nog op de nominatie om gerenoveerd te worden, maar is wel al beschikbaar voor een evenement. Het is nu nog vrij in te richten. Je publiek zit op de bodem van het zwembad, tussen glijbanen en rotspartijen.

Rauwe locatie voor werksessies in Rotterdam

De Aula bevindt zich in de oude doucheruimte van het zwembad. Deze rauwe locatie is heel geschikt voor pressure cooker- en werksessies. Kom de Aula in met een doel en verlaat de ruimte pas als je klaar bent. Het is onderdeel van het Lab, de werkplaats van Blue City. De Aula is voor sessies waar je dynamiek nodig hebt en waar je de meeste interactie met de community van BlueCity kunt verwachten. Die vrouw achter de pompwagen is misschien wel bezig met de ontwikkeling van jouw gegroeide verpakking.

Circulaire catering

Uiteraard is de catering bij BlueCity ook circulair, verzorgd door lokale makers met bijzondere ingrediënten. Laat je verrassen door ecotarische hapjes van in-house cateraar Food & Footnotes, circulaire bowls van Jack Bean of ontdek de smakelijke milieuvoordelen van de krekelburger! Het menu verandert met de seizoenen mee, is vegetarisch, biologisch en wordt geserveerd als buffet. De porties worden precies afgemeten, niet uit knieperigheid, maar om voedselverspilling tegen te gaan. Blijft er toch eten over? Dan kun je dat in een doggybag mee naar huis nemen. 

Inspiratie genoeg blij Blue City Rotterdam

Nog gaten in je programma? Bij BlueCity kun je op allerlei manieren je gasten inspireren. Vraag om een rondleiding, doe een workshop in het lab of vraag een van de sprekers om meer te vertellen over hun circulaire ideeën en ondernemerschap.

Foto's: BlueCity & Denis Guzzo

Adresgegevens

BlueCity Maasboulevard 100 3063NS Rotterdam Provincie Zuid-Holland

Zaalcapaciteit BlueCity

(theateropstelling)
Studio: 15 (normaal) / 6 (bij 1,5m)
De Skybox: 20 (normaal) / 8 (bij 1,5m)
De Dome: 180 (normaal) / 80 (bij 1,5m)
De Balzaal: 180 (normaal) / 35 (bij 1,5m)

Prijsindicatie BlueCity

Je betaalt niet meer dan wanneer je direct bij de locatie boekt. Zaalhuur Skybox vanaf €275,00 per dagdeel, De dome vanaf € 550,00 per dagdeel, De Balzaal is vanaf € 650,00 per dagdeel. Prijzen zijn zonder techniek, catering en personeel.

Opladen elektrische auto

Ja