DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
6
2
5

Zina Platform

Zina is een initiatief van Adelheid Roosen, Myriam Sahraoui, Nazmiye Oral en Elly Ludenhoff, een theatergezelschap van makers uit verschillende culturen en verschillende disciplines. Haar repertoire bestaat uit levensverhalen van wijkbewoners.

Wijktheater van Zina

Haar podium is de straat in de wijk. Theater dat mensen in wijken verbindt. Zina vestigt zich een aantal maanden in een wijk. Haar makers -van stagiair tot zakelijk leider- stappen op de fiets, bellen bij de bewoners aan en laten zich door hen adopteren. Zij slapen een aantal weken letterlijk in hun bedden en eten het voedsel dat door andere handen is bereid. In deze nieuwe gezinssituatie gaan de makers met hun adoptieouders aan het werk en schrijven hun levensverhalen tot een voorstelling.

Zina breekt wetten

Het publiek komt op bezoek in deze geopende wijken, in een verhevigde werkelijkheid worden zij over de grenzen van de realiteit getild. Een ontroerende, optimistische en heel concrete ontmoeting van mensen in dagelijkse schoonheid.
Zina breekt de wetten van het theater en de kaders van sociale beleefdheid en raakt de toeschouwer. Contact wordt gemaakt, intimiteit wordt gevraagd, gêne wordt ervaren bij het opspelen van vooroordelen en opluchting leidt naar geluk. 

Zina steunen

Wil je ook een donatiecode ontvangen? Boek dan een Locatie met Meerwaarde(n). Bij elke boeking komt er een bedrag vrij om te doneren. Lees hier hoe dat werkt.  

* Je ontvangt een donatiecode wanneer je een Locatie met Meerwaarde(n) hebt geboekt (na je event).

Verbindend wijktheater

Logo Zina Platform Zina Platform Zina Platform