DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
6
2
5

Meer waarden in tijden van corona, deel 2

Het zijn barre en bizarre tijden voor de evenementenbranche en voor al onze event- en vergaderlocaties….  We zouden jullie graag willen vertellen hoe uniek en inspirerend onze locaties zijn. Wat ze allemaal voor je event kunnen betekenen en welk bijzonder verhaal ze hebben te vertellen. Maar eigenlijk is dat nu even allemaal niet relevant.

Wel zien we links en rechts allerlei mooie gestes en initiatieven langskomen van locaties. Het past natuurlijk heel goed bij Locaties met Meerwaarde(N) om een maatschappelijke bijdrage te leveren in deze crisistijd. Deze verhalen willen we graag met je delen.

Een koekje van eigen deeg en gratis Polderij

Bij De Polderij in Maassluis gaven ze de bouwbikkels van Baak BBV een koekje van eigen deeg. Grote bakblikken vol voedzame koeken van eigen deeg. Zo konden ze de voorraden Breinkost opmaken en de bouwbikkels waren er superblij mee.
En nog wat: zolang de Polderij geen gasten kan ontvangen, is de locatie te geef. Zij staan graag open voor - bij voorkeur - groene en sociale initiatieven die tijdelijk een ruimte nodig hebben.

KAS Meeting: Bureaustoel lenen en gratis werken in de Kas

Een goede werkhouding is erg belangrijk. Daarom kun je bij KAS Meeting in Woerden een ergonomische bureaustoel lenen. Gratis!

Of krijg jij jouw werkzaamheden thuis niet gedaan? Je kunt nu tijdelijk gebruik maken van gratis werkplekken in de kas. Dit is op basis van beschikbaarheid, reserveren is daarom verplicht. Uiteraard worden de richtlijnen rondom Corona gevolgd.

Wicked Box

Ook bij Wicked Grounds in Amsterdam weten ze wel raad met heerlijk eten. Zij hebben Wicked Food gelanceerd: gezonde, heerlijke en vegetarische catering voor bij jou thuis! Daarnaast is er een Wicked Box, vol met well being producten om aan bijvoorbeeld medewerkers (of je buurman of wie je maar wilt) cadeau te geven om gezond & happy te blijven! Bij elke tien dozen doneert Wicked Grounds er één aan de zorg, hun buren: het VUmc!

Een oproep van 50|50 hotel Belmont

Hotel Belmont (het hotel van het Leger des Heils) in Ede is inmiddels weer open, maar toen 50|50 hotel Belmont gesloten was, waren ook de re-integratiekandidaten tijdelijk hun werk kwijt. Het werk dat hen hielp om weer structuur in de dag te krijgen en stappen te zetten richting een normaler leven, was er even niet. 
De zakelijke en leisure gasten maken het mogelijk dat Belmont iets kan betekenen voor mensen die het minder getroffen hebben in de maatschappij. In deze tijd van corona is het een uitdaging om dat vorm te blijven geven.  

Belmont deed wat ze wél konden doen. De werkbegeleiders belden regelmatig met ‘hun’ kandidaten. Gewoon om met elkaar verbonden te blijven. Omdat ze graag betrokken willen blijven en doen wat ze kunnen doen. En weet je wat mooi is? Het antwoord is niet vanzelfsprekend ‘goed’, maar ze merken dat oprechte belangstelling veel goed doet! 

Dat we allemaal wat oprechte aandacht gebruiken in deze tijd blijft. Heb jij vandaag ook al iemand gebeld om even te vragen hoe het gaat?

Maak de aarde vrij

Het Veerhuis is al enige tijd bezig met het vrijmaken van de aarde. Grond is onderdeel van het economisch systeem en is hierdoor een speculatieobject geworden. Er is een oplossing voor dit probleem: grond vrijmaken uit de economie en weer teruggeven aan gemeenschappen. Want grond is net zoals water en frisse lucht een gemeenschappelijk goed waar iedereen toegang tot zou moeten hebben én waar iedereen over zou moeten kunnen meebeslissen.

Het Veerhuis wil -nu meer dan ooit- de Aarde op de Werelderfgoedlijst. Via Earth Charter heeft het Veerhuis direct toegang tot de UNESCO. Een mooie kans. Het Veerhuis zet zelf de eerste stap: ze geven de grond onder de locatie weg. Koop een stukje grond van het Veerhuis en schenk het daarmee aan de mensheid. Doe mee en maak de aarde vrij.  

Heel veel dank voor jullie inzet en verhalen! Ben je ook een Locatie met Meerwaarde(N) met een verhaal, laat het ons weten door hieronder een reactie te plaatsen of te mailen naar info@locatiesmetmeerwaarde.nl.

 

 

Meer nieuws
Reacties

Schrijf een reactie

Zal niet zichtbaar op website zijn.

Bedankt voor je reactie

Je reactie is geplaatst.