DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
6
2
5

Marius Smit

Het is natuurlijk een serieus onderwerp, maar wij hebben vooral ook erg om hem gelachen. Dat komt omdat de presentatie van Marius Smit niet alleen het verhaal is van duurzame succesvolle missie, maar ook een heel persoonlijk verhaal, dat hij met de nodige humor en zelfspot brengt. Het lijkt wel cabaret!

Marius Smit is de oprichter van Plastic Whale. In 2011 startte Marius Smit Plastic Whale zonder enige middelen, maar met één enkele zin: “Ik wil een boot bouwen van plastic afval. Maar ik heb nog nooit een boot bestuurd, laat staan gebouwd. Dus help me.”

Zijn doel was om aandacht te creëren voor de plastic soep, maar vooral om aan een oplossing te werken, samen met burgers, bedrijven en overheidsinstanties. Zijn oproep creëerde direct een stortvloed aan reacties via social media. In rap tempo ontstond een social enterprise waaraan vele duizenden mensen hebben bijgedragen.

In een 30-45 minuten durende lezing vertelt Marius over het ontstaan van Plastic Whale. Over het belang van een duidelijke, prikkelende missie en flexibiliteit om in te spelen op verrassende wendingen. Over vertrouwen in je idee, in jezelf en in anderen. Over de persoonlijke tegenslagen en overwinningen. Over kwetsbaarheid en doorzettingsvermogen. Over vernieuwende business modellen en nieuwe media. En…over zijn geloof in de kracht van DOEN!

 

Oprichter van Plastic Whale

Logo Marius Smit Marius Smit Marius Smit