DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
6
2
5

Broodje Poep

Poep en plas vies? Welnee! Het is misschien wel dé oplossing voor onze voedselkringloop. Broodje Poep is een reizend en interactieve kunst installatie die ons hiervan bewust wil maken. Onder het motto ‘poep is goud waard’ trekt Broodje Poep kun je deze inzetten op je evenement, om zoveel mogelijk mensen in te laten zien welke waarde wij dagelijks creëren en wegspoelen. 

Hoe werkt Broodje Poep?

In de wagen bevind zich een werkend droog toilet waar poep en plas wordt opgevangen. Na een compostering- sproces wordt deze als voeding aan onze bodem ge- geven. Hier groeien ingrediënten op waar wij onze over- heerlijke broodjes van maken die wij vervolgens in de Broodje Poep installatie uit serveren. 

Waarom Broodje Poep?

Broodje Poep speelt in op een essentieel, maar vaak vergeten, onderdeel in onze zoektocht naar een circulaire wereld. Naast dat Broodje Poep daadwerkelijk onze voedselkringloop sluit, stelt het vooral een alternatief narratief voor over onze poep en plas.

Het informeert de bezoeker over het huidige voedsel en sanitaire systeem waar er een grote leegloop en uitwas is van nutriënten. Daarnaast gaat het een actief gesprek aan over hoe het anders kan. Zo is er een pot-cast te beluisteren op (je raad het al) de pot, kun je jouw hand steken in de Do Touch bakken gevuld met compost van menselijke poep en plas, geven de Broodje Poep experts aan de lopende band mini-workshops en krijg je bij afscheid een ‘Let’s give a shit’ postkaart. 

Spreker

Broodje Poep is een initiatief van kunstenares Fides Lapidaire. Ze kan gepassioneerd en boeiend vertellen over het hele ontstaan van Broodje Poep. En waarom het zo veel potentieel biedt. Huur haar als spreker in en je bent verzekerd van een sprankelende en originele toevoeging aan je event.
 

 

Interactieve kunst installatie over de voedselkringloop

Logo Broodje Poep Broodje Poep Broodje Poep