DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
6
2
5

Babette Porcelijn

Praten over duurzaamheid is in korte tijd mainstream geworden. Wat niet betekent dat het onderwerp voor mensen ook eenvoudiger is geworden. CO2 neutraal, klimaatneutraal, energieneutraal, wat bedoel je? Laat staan dat helder is wat je zelf kunt doen om duurzaam te leven, zonder direct ecorexia op te lopen.

Babette Porcelijn is industrieel ontwerper van huis uit en gegrepen door de onrustbarende impact die we hebben op de aarde. Een groot deel van die impact, zo betoogt ze, zien we niet omdat deze aan de andere kant van de wereld plaatsvindt. Met haar achtergrond als ingenieur, ontwerper en vormgever, heeft ze in het boek ‘De Verborgen Impact’ met inzichtelijke rekenmethoden en makkelijke grafieken onze impact beeldend neergezet.

Hoeveel planeten zijn er nodig voor onze manier van leven? Waar zit ‘m dat in? Waar op de wereld betalen ze de echte prijs voor wat we hier kopen? In haar lezingen legt ze het haarfijn uit, zonder dat het ook maar ergens deprimerend wordt. Ze geeft je tools mee waardoor je makkelijk kunt bekijken hoe groot jouw persoonlijke impact is en hoe je deze kunt verminderen. Of die van de organisatie voor wie ze de lezing verzorgt.

Na een lezing door Babette heb je inzicht in de duurzaamheidsproblematiek, maar ook meteen zin om je gedrag te veranderen, omdat je nu eindelijk weet hoe. En omdat het verdorie nog leuk blijkt ook. 

 

Schrijfster van 'De Verborgen Impact'

Logo Babette Porcelijn Babette Porcelijn Babette Porcelijn