DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
8
8
0
Cultuur

De geschiedenis van de Watermolen van Rakhorst gaat terug tot in de 17e eeuw. Toen stond er een papiermolen op dit stukje grond nabij Heerde.

Het huidige gebouw dateert uit 1927. De molen met graanopslag heette in die tijd ‘De Hoop’ en is een unieke bovenslag watermolen aan de Griftse Beek in Heerde - Gelderland. 

En nu, bijna een eeuw later, is de Watermolen van Rakhorst (vernoemd naar de eerste molenaar) klaar voor meetings, trainingen en events in een sfeervol, authentiek gerestaureerd monumentale locatie. Een prachtig, 'nog nooit zo iets moois gezien' stukje cultuurhistorie!

'Een prachtig stukje cultuur in de natuur'
Heerde

Watermolen van Rakhorst

Locatie met meerwaarde Watermolen van Rakhorst in Heerde
De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_10De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_14De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_4De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_12De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_7De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplekDe molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_6De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_2De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_3De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_5De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_8De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_9De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_11De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_13De molen van rakhorst in heerde locatie met meerwaarde voor cultuur geheimplek_15

Waarom boek je de Watermolen van Rakhorst in Heerde?

  • Het is een unieke, cultuurhistorische plek
  • Een sfeervol, authentiek gerestaureerd monumentale locatie
  • Je hebt deze magische locatie helemaal voor jezelf
  • Betrek buiten (meertje, bos en terras) bij je meeting, ook in de winter heerlijk!
  • Verras je gasten met een locatie die echt bijzonder is, anders dan anders
Vraag vrijblijvend beschikbaarheid of een offerte aan, dat kan ook voor meerdere locaties tegelijk! Bij elke aanvraag bij een Locatie met Meerwaarde(n) worden goede doelen gesteund.
Locatie met meerwaarde Watermolen van Rakhorst in Heerde

Op de rand van de Veluwe (Heerde) en gelegen aan een molenmeertje tussen de weilanden en in het bos, ligt de Watermolen van Rakhorst. Een kleinschalige eventlocatie waar historie, natuur en het oude ambacht in een waanzinnig mooi decor bij elkaar komen.

De authentieke verbouwde watermolen is op zeer smaakvolle wijze verbouwd. Je vindt er nog de oorspronkelijke molensteen en de indrukwekkende silo's waar het koren in vroegere tijden, toen de familie Rakhorst nog eigenaar was, werd opgevangen. Buiten zijn het waterrad en het snelstromende riviertje er nog altijd.

De ruimtes in de Watermolen van Rakhorst

Beneden kun je tot 80 personen een event  organiseren. Perfect voor trainingen, brainstorms, vergaderingen, productpresentaties, teammeetings of een klein congres. Op de graanzolder kun je ook net zo veel mensen kwijt. De twee grote buitenschuren en graanopslag kun je inzetten als breakouts. Of betrek het terras, het meertje  en de omgeving bij je bijeenkomst!

Deze geheime locatie voor jezelf

Deze locatie is echt iets anders dan anders. Je gasten zullen blij verrast zijn als ze bij de Watermolen van Rakhorst aankomen. De plek heeft iets magisch, in alle jaargetijden is het er prachtig mooi. Het ligt aan een privé molenmeertje, ook wel een wijerd genoemd. Je waant je in vervlogen tijden, geniet van de rust en de stilte. Tegelijkertijd biedt de molen alle gemakken die je wenst voor je meeting.

De Watermolen van Rakhorst ligt tussen Epe en Heerde en beschikt over Wifi en 30 parkeerplaatsen.

Adresgegevens

Watermolen van Rakhorst Keetweg 3 8181RB Heerde Provincie Gelderland

Zaalcapaciteit Watermolen van Rakhorst

(theateropstelling)
Begane grond: 50
Verdieping: 50
Graanopslag: 70

Prijsindicatie Watermolen van Rakhorst

Je huurt de watermolen inclusief terras en meertje al voor €850,- voor een hele dag en €485 voor een halve dag. Catering op aanvraag en personeel €32,50 per uur.

Opladen elektrische auto

Nee