DONATIES GOEDE DOELEN
0
5
8
8
0
Cultuur, Natuur

Rijtuigenloods is een van de grootse gebouwen van de Wagenwerkplaats, een industrieel spoorcomplex waar vanaf 1900 de rijtuigen van de Hollandsche IJzeren Spoorweg-Maatschappij (HIJSM) en de NS onderhouden werden.

Een prachtig stukje cultuurhistorie, dat je doet herinneren aan vroeger tijden. De Rijtuigenloods is duurzaam verbouwd en in bezit van een GreenKey, dat is bijzonder voor zo’n monumentaal pand.

De Rijtuigenloods in Amersfoort is een van de locaties van Next Venue, die maatschappelijk verantwoord ondernemen integraal in de bedrijfsvoering heeft verweven. De eventlocaties zijn veelal gevestigd in herbestemde panden.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt. De inrichting van de Rijtuigenloods is deels circulair. Al het eten komt van bedrijven uit de regio en wordt op maat ingekocht. Is er toch wat over, dan gaat dit in de biovergister.

'Duurzaam verbouwd industrieel erfgoed'
Amersfoort

De Rijtuigenloods

Locatie met meerwaarde De Rijtuigenloods in Amersfoort
De rijtuigenloods in amersfoort grote locatie met meerwaarde voor cultuur_5De rijtuigenloods in amersfoort grote locatie met meerwaarde voor cultuurDe rijtuigenloods in amersfoort grote locatie met meerwaarde voor cultuur_2De rijtuigenloods in amersfoort grote locatie met meerwaarde voor cultuur_4De rijtuigenloods in amersfoort grote locatie met meerwaarde voor cultuur_12De rijtuigenloods in amersfoort grote locatie met meerwaarde voor cultuur_6De rijtuigenloods in amersfoort grote locatie met meerwaarde voor cultuur_7De rijtuigenloods in amersfoort grote locatie met meerwaarde voor cultuur_9De rijtuigenloods in amersfoort grote locatie met meerwaarde voor cultuur_10De rijtuigenloods in amersfoort grote locatie met meerwaarde voor cultuur_11De rijtuigenloods in amersfoort grote locatie met meerwaarde voor cultuur_8De rijtuigenloods in amersfoort grote locatie met meerwaarde voor cultuur_3De wagenwerkplaats in amersfoort waar je veel prachtige locaties vindt

Waarom boek je de Rijtuigenloods in Amersfoort?

  • Het is een bijzondere industriële locatie die er prachtig uit ziet, veel sfeer
  • De Rijtuigenloods is een duurzame locatie en gevestigd in industrieel erfgoed
  • Vanwege de centrale ligging, met een CS station nabij
  • Als je een groot event wilt organiseren en je zoekt een locatie met uitstraling
Vraag vrijblijvend beschikbaarheid of een offerte aan, dat kan ook voor meerdere locaties tegelijk! Bij elke aanvraag bij een Locatie met Meerwaarde(n) worden goede doelen gesteund.
Locatie met meerwaarde De Rijtuigenloods in Amersfoort

Waar vroeger de rijtuigen van de treinen gestald en onderhouden werden, kun je nu een geweldig congres, manifestatie, bedrijfsfeest, beurs of ander groot evenement organiseren. De Rijtuigenloods is een unieke industriële locatie, met nog de originele spoorrails, takels aan het dak en een monumentale rolbrug op de parkeerplaats.

De historische treinwagons van de spoorwegmaatschappijen doen dienst als sub ruimtes, hoe mooi is dat! De Rijtuigenloods heeft een plenaire congreszaal met capaciteit voor 2.000 bezoekers. Maar ook een kleinere groep is geen probleem. De locatie komt al vanaf 100 personen tot zijn recht. Er zijn 15 flexibel inzetbare sub ruimtes voor 10 tot 120 personen.

Veel ruimte bij de Rijtuigenloods in Amersfoort

Overal waar je kijkt, is wel iets moois te zien. De antieke rijtuijgen, de industriële vormen van het gebouw zelf. Maar ook de eventinrichting en horeca pleintjes zijn supersfeervol. Licht de locatie uit in elke gewenste kleur. Ook fijn: het complex is lekker hoog en er valt veel daglicht binnen. Je hebt er echt alle ruimte.

Lekker eten of foodtrucks

Natuurlijk worden je gasten verwend met (h)eerlijke en duurzame gerechten. Maar je kunt ook werken met leuke en lekkere foodtrucks.

Beurs bij de Rijtuigenloods in Amersfoort

Ook voor een beurs is de Rijtuigenloods geschikt. De Rijtuigenloods biedt je een beursvloer van 2850 m² en 15 subruimtes van 30 tot 150 m². Je ontvangt er tot 2.000 beursbezoekers en hebt volop ruimte voor stands, informatiepleinen en catering corners.

Centraal gelegen in Amersfoort

Amersfoort is het geografische midden van Nederland. Direct naast de Rijtuigenloods is een groot parkeerterrein. Maar nog duurzamer is het om je gasten met de trein te laten komen. Dat is geen enkel probleem, want CS Amersfoort is heel dichtbij.

Adresgegevens

De Rijtuigenloods Piet Mondriaanplein 61 3812GZ Amersfoort Provincie Utrecht

Zaalcapaciteit De Rijtuigenloods

(theateropstelling)
Congreszaal: 2000
Cateringplein: 700
Subruimte 1: 120
Subruimte 2: 120
Subruimte 3: 120
Subruimte 4: 120
Subruimte 5: 120
Subruimte 6: 120
Subruimte 7: 120
Subruimte 8: 120
Subruimte 9: 120
Subruimte 10-20: 120

Prijsindicatie De Rijtuigenloods

Prijs op aanvraag

Rolstoeltoegankelijk

Ja

Opladen elektrische auto

Ja