DONATIES GOEDE DOELEN
0
4
1
4
3

RADIO509

Wat is er leuker dan je eigen radiostation op jouw event? Dat kan met Radio509! Met de Mobiele Radio509 Studio ze op locatie een uitzending verzorgen, echt op de radio of alleen te horen op de locatie. Interviews met gasten, het maken van reportages of gewoon de muzikale omlijsting verzorgen, de radiomakers van Radio509 draaien hun hand er niet voor om. Na afloop krijg je de uitzending als podcast zodat je gasten nog een keer kunnen nagenieten. En jij krijgt je boodschap nog een keer over het voetlicht!  

Radio509 is een radiostation voor en door visueel beperkte jongeren en traint en begeleidt deze jongeren die radio willen (leren) maken. Radio509 maakt van hun beperking een talent en dat is voelbaar bij iedereen die bij het radiostation is betrokken. Radio maken is leuk, het is zinvol en het geeft aanzien en status. Een medewerker van Radio 509 is niet visueel gehandicapt, maar is DJ, presentator, verslaggever of interviewer.

In Nederland zijn er ruim 350.000 visueel beperkten. Radio509 geniet grote bekendheid (94%) binnen de doelgroep en is met een marktaandeel van 12% nummer 3 in de rij van best beluisterde radiostations. Maar ook buiten de doelgroep wordt geluisterd. Het radiostation bereikt wekelijks ruim 25.000 luisteraars.

Het radiostation is afhankelijk van reclame-inkomsten, en sponsoring. Door Radio509 in te huren voor je evenement, draag je bij aan het realiseren van hun droom: net zo kunnen functioneren als hun grote voorbeeld in de UK. Het vanuit Glasgow uitzendende Insight Radio maakt met betaalde medewerkers radio voor de doelgroep.

>> Bekijk het filmpje over de droom van Radio509

Radio/muziek door visueel beperkten

Logo RADIO509 RADIO509 RADIO509