Bij Noordertuin is echt nagedacht over de herkomst van het eten wat op je bord ligt. De herkomst is voornamelijk lokaal en de productie liefst circulair.
Denk hierbij aan afvalstromen van voedsel, die vormen de basis voor nieuwe producten. Koffiedrab kan bijvoorbeeld gebruikt worden om oesterzwammen te kweken. Waar achterburen van de Clique dan weer hele lekkere oesterzwambitterballen van maakt. En de groenten halen ze bijvoorbeeld bij de buren van Voedseltuin Overvecht.
Bij Noordertuin werken ze aan een gezonde balans tussen mens en milieu. Dat geldt overigens ook voor tuincentrum Steck, waar de Noordertuin is gevestigd. Daar kun terecht voor tips over klimaatvriendelijk tuinieren, Dat doen ze zo verantwoord mogelijk, met oog voor lokaal, circulair en biodivers.
'De Noordertuin voedt je van eigen bodem'Noordertuin

Waarom ga je vergaderen bij Noordertuin?
- Een locatie die in balans is met de natuur, vergaderen in het groen
- Centrale ligging (Utrecht), dicht bij de A27 en naast een natuurgebied
- Goed, gezond en duurzaam eten
- Heerlijke, sfeervolle groene omgeving
- Geef je gasten een plant mee uit het tuincentrum
- Klant- en prijsvriendelijk

Centraal in het land vergaderen in het groen? Dan moet je bij Noordertuin in Utrecht zijn! Het gezellige tuincafé, dat onderdeel is van het tuincentrum Steck, is zeven dagen per week open en heeft een aparte ruimte voor meetings, waar het heerlijk toeven is met een groep van 10-50 personen.
Groene omgeving
Noordertuin is uniek gelegen aan natuur- en recreatiegebied Noorderpark Ruigenhoek in Utrecht Overvecht. Restanten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie worden hier omringd door water, weides en bossen. Een prachtige plek!
Duurzame workshops bij de Noordertuin
Noordertuin ligt in een inspirerende en verfrissende omgeving: een tuincentrum waar steeds meer aandacht is voor duurzaamheid. Een ideale uitvalsbasis voor een wandeling voor of na je vergadering. Binnen door het tuincentrum of buiten in het natuurgebied. Wil je een keer wat anders doen tijdens je bijeenkomst, dan bieden zo ook diverse duurzame workshops aan. Wat dacht je van zelf oesterzwammen leren kweken of fermenteren? Of raak geïnspireerd door de circulaire economie in de praktijk na een rondleiding bij start-up De Clique.
Heerlijk eten met lage footprint
Noordertuin werkt met duurzame en seizoensgebonden producten uit de directe omgeving. Zo zorgen ze ervoor dat de producten in hun keuken zo vers en lokaal mogelijk zijn én zo min mogelijk het milieu belasten. Het eten is er dan ook heerlijk, gezond en verrassend.